PETRUSHKA VARIATIONER

★★★★★☆

Pantomimeteatret i Tivoli har fået fornemt besøg i form af dansere fra Tysklands førende unge ensemble, Bundes Jungend Ballett fra Hamborg. Ikke nok med, at de forgylder en af teatrets egne succeser, den dragende "Accordian Stories", men de har også to små balletter med, der aldrig har været spillet i Danmark før, og som begge bærer den store mester John Neumeiers signatur.

I den første ("Johns Dream") kommer dansernes egne historier i fokus med udgangspunkt i Neumeiers værker. PETRUSHKA VARIATIONER er derimod et lille klassisk John Neumeier-værk, som havde urpremiere i 1976 for så at blive genopdaget på Bundes Jungend Ballett i 2013.

PETRUSHKA VARIATIONER fremstår som en både festlig og farverig oplevelse med synlig cirkusinspiration i såvel scenografi som koreografi. Igor Stravinsky musik fungerer forbløffende godt også i denne sammenhæng, men det er naturligvis samspillet med det tyske og det danske ensemble, som bliver den store attraktion denne lune sommeraften.

Blandt gæsterne noterer man sig især Larissa Machado fra Brasilien samt mexikanske Ricardo Urbina Reyes. Begge danser så ubesværede og overskudsagtige, at vi betages, og en halv time synes slet ikke nok i så godt selskab.

Man kunne unde Pantomimeteatret en danseskole ikke ulig Bundes Jungend Ballett fra Hamborg, for der er altså niveauforskel, men heldigvis på den forsvarlige og lærerige måde. Det føjer blot endnu en dimension til dette velkomne gæstespil, der gerne måtte blive en tradition.