REVYPERLER

★★★★★☆

I det naturskønne Rødvig ved Stevns ligger kulturhuset Harmonien, hvor man kan nyde en solid revybuffet forud for en gang REVYPERLER i de tilstødende lokaler. Og man må sige, at revydirektør Jeanette Larsen denne gang har fundet melodien sammen med revyens kunstneriske leder Max Hansen, der også har instrueret sammen med den erfarne revymand Chresten Speggers. Selv en ildebrand i ugerne op til premieren har ikke fået revyfolkene til at vakle, og med støtte fra en mindre hær af frivilige kan man alligevel fastholde premieredatoen. Årets REVYPERLER synes tilmed at være blandt de fineste, vi endnu har set.

Få kan som Max Hansen fortolke en tekst, så den giver stof til eftertanke, og i år forgylder han Leif Maiboms tekst "Tid" med al sin livsvisdom og en stilfærdig poesi. Men Max Hansen kan sandelig også få latteren til at gjalde, når han modvilligt giver den som Anne Karin Brobergs velvoksne malkeko.

Samme Anne Karin Broberg funkler, hvad enten hun skal agere "Vardes vilde liv" eller fortolke den raffinerede Ludvig Brandstrup-tekst "For dig var det kun småting". Her fornemmer vi spændviden i Anne Karin Brobergs revytalent, der synes at vokse fra sæson til sæson.

Kasper D. Gattrup får også lejlighed til at vise, at det bestemt ikke var uden grund, at han fik talentprisen på TV Charlie sidste år. Denne gang overgår han sig selv bl.a. i et Irish Coffee-fuldemandsnummer, der elegant fører videre til Simon Rosenbaums vise om de "12 flasker whisky". Som svigersønnen i en vovet El cykel-sketch og som flabet charmør i det swingende Preben Kaas-hit "Babe" ser vi tilmed et skuespillertalent, som også musicalgenren kunne have glæde af f.eks. i "Guys and Dolls".

Christine Gaski får også lov at lufte sin imponerende sangstemme, og så formår hun at give den velkendte "Det eneste jeg ønsker mig…" en overraskende ny pointe fikst assisteret af den gennemmusikalske tekstforfatter Rasmus Krogsgaard.

Kapelmester Stuart Goodstein og hans musikere Carsten Milner Henriksen og Lars Fabiansen bobler af humør bag det hvide hegn, men kan også give dybde til den smukke Dirch Passer-vise og det rørende Grethe Sønck-potpouri. Jo, der venter ægte perler i Rødvig i år, så det er bare med at komme afsted.