JEG KAN HUSKE ALTING

★★★★★☆

Mette Rosleff er en ener i den danske teaterverden. På rekordtid har hun med sit Teater My slået sit navn fast med sublimt børneteater for de allermindste. Forestillingen "Små Skridt" vandt da også for få år siden en Reumert som bedste børneteater, og for sin præstation i den festival-aktuelle JEG KAN HUSKE ALTING opnåede Mette Rosleff en nominering til Teaterpokalen.

Her er ikke tale om en skuespillerpræstation i normal forstand, men snarere Mette Rosleffs nærmest hypnotiske evne til at få selv de helt små til at lytte og opleve.

Inden vi begav os ind i teltet, hvor Mette Rosleff og en gigantisk barneseng befinder sig, kunne man høre en lille håndfuld af de små snakke eller smågræde, men er der tilløb til at koncentrationen ryger hos børnene undervejs, ser Mette Rosleff blot på dem, mens hun fortæller videre med et venligst smilende udtryk, og formår derved at genvinde kontakten til børnene. Det er lige før, at det virker uhyggeligt på en voksen, men man kunne alligevel godt ønske sig, at en del forældre også havde samme evne til at kommunikere med deres børn.

Mette Rosleff tager os på en lille halv time med på en rejse i barnets verden – på barnets vilkår. Barnesengen viser sig at rumme et væld af overraskelser, og vi gennemlever hele barnets dag gennem denne magiske seng.

JEG KAN HUSKE ALTING er en lille lise for sjælen – også for de voksne – og en forestilling, som man med sindsro kan tage børn i alderen 0 til tre år med til.