WALKING DISTANCE

★★★★★☆

Den mexikanske film WALKING DISTANCE (Distancias cortas) er i disse Oscar-tider en kærkommen påmindelse om, at mexikanske instruktører også kan lave lavmælte dybtfølte historier om tilværelsens skyggeeksistenser.

Instruktøren Alejandro Guzmán Alvarez får en sikker og løfterig spillefilmsdebut med beretningen om den stærkt overvægtige Federico (en vindende indsats af Luca Ortega), hvis tilværelse tilføres nyt liv gennem kunsten. Fundet af en gammel filmrulle bliver startskudet til et usædvanligt venskab mellem Federico og en ung punket ekspedient (spillet med mere end et glimt i øjet af Joel Figueroa). Federicos hjem bliver også et slags refugium for svogeren (kært spillet af Mauricio Isaac), når denne trænger til en pause fra Federicos dominerende søster.

WALKING DISTANCE er en film om evnen til at finde det store i den lille verden, men også om nødvendigheden i at åbne sin verden og udvise tolerance. Så selvom WALKING DISTANCE næppe kan kaldes stor filmkunst, så er den en ægte, varm og hjertelig film med en original historie, som luner i sjælen. Og netop deri ligger dens storhed.