THE MODEL

★★☆☆☆☆

Titlen THE MODEL afplejer både filmens hovedkarakter og instruktøren Mads Matthiesens internationale ambitioner. Efter bodybuilderportrættet "10 timer til paradis" tager Matthiesen denne gang springet til modelbranchen, og fortæller er ret forudsigelig historie om en naiv dansk pige, der kommer til Paris for at gøre karriere, men brænder fingrene og vender slukøret hjem.

Maria Palm er selv model og har derfor ingen problemer med at ligne en. Men hendes replik er fladere end en supermodels bh, og derfor må sminkeholdet træde til, så vi i det mindste kan se forandringer i hendes sind.

I "10 timer til paradis" kunne man glæde sig over Elsebeth Steentoft i en skøn siderolle, men her virker de øvrige medvirkende ligeså uinteressante som hovedpersonen. Så hjælper det kun lidt, at miljøbeskrivelsen fremstår forholdsvis overbevisende.

Hvis tanken er, at vi skal have medfølelse med dette surmulende pigebarn, så skulle man nok ikke have fremstillet hende så egoistisk og apatisk i filmens første halvdel. Omvendt virker hendes næsten dæmoniske optræden overfor en lille pige i filmens anden del nærmest ufriviligt komisk.

En håndfuld scener med ungpigebryster får en til at tvivle lidt på motiverne bag filmen, og hvis motiverne virkelig har været seriøse, så bliver de i al fald ikke forløst i denne banale ugebladshistorie.