VÆBNET MED ORD & VINGER

★★★★★★

"Drømmenes faner" og "Væbnet med vinger" er titlen på blot et par af de Michael Strunge-forestillinger, vi har set på de danske teaterscener i de senere år. Beviser på, at Michael Strunges lyrik til stadighed inspirerer.

Nu får vi så endelig en dokumentarfilm om hans liv lavet af Torben Skjødt Jensen, manden der gav os den mesterlige dokumentafilm "Min Metier" om Carl Theodor Dreyer samt filmen "Afgrunden", der indbragte Vera Gebuhr en Golden Swan på den allerførste Copenhagen International Film Festival. Vi har dog stadig Torben Skjødt Jensens bevægende portræt af Vera Gebuhr til gode i Cinemateket og på TV.

Torben Skjødt Jensen har på forbilledlig vis ladet Michael Strunge selv agere fortæller. Han mixer det elegant med en futuristisk billedcollage samt overraskende og morsomme interviews med de nærmeste venner, kærester og kolleger. Samtidig genskabes en tid, hvor moderne dansk lyrik oplevede et nybrud.

Michael Strunges heteroseksualitet drages aldrig i tvivl, selvom David Bowie i udpræget grad var forbilledet – ikke mindst fysisk. Men skyggesiderne i Michael Strunges liv væves på raffineret facon ind i forfatterskabet, og vi forlader biografmørket med lysten til atter at fordybe os i digterens værker.

VÆBNET MED ORD & VINGER fremstår i sidste ende som den definitive dokumentarfilm om Michael Strunge, den moderne danske digtnings punkede Peter Pan.