BLAZE

★★★☆☆☆

Cinemateket programudvalg har tydeligvis en forkærlighed for Ethan Hawke. For nyligt gav man "First Reformed" status som månedens film, og der spillede Ethan Hawke på vanlig overintens facon en falleret præst ud fra et interessant manuskript af den Oscar-nominerede Paul Schrader.

Nu har Ethan Hawkes portræt af en fordrukken blues-sanger opnået samme status, og det er mere, end den kan bære. BLAZE har skam en varm grundstemning, en off-beat kærlighedshistorie, flere muntre momenter (især et besøg hos de kommende svigerforældre) samt naturligvis en del forsømt musik. Men den forekommer at være alt for defus og derfor også alt alt for lang.

De medvirkende hovedrolleskuespillere er alle ukendte, men agerer med en vis naturlighed. Det er dog den 82-årige Kris Kristofferson, der gør størst indtryk, til trods for at han kun medvirker i en enkel scene. Ethan Hawke dukker også selv op som interviewer af to af de musikere, der kendte BLAZE, men det virker unødvendigt og temmelig krukket.

Det er synd, at en film som BLAZE prioriteres fremfor f.eks. den 3-dobbelte Golden Globe nominede "Boy Erased", der tilmed har en aktualitet og relevans, som BLAZE i den grad mangler.