SLOW WEST

★★★☆☆☆

Michael Fassbender hører blandt tidens mest interessante skuespillere, og snart skal vi opleve ham både som "Macbeth" og "Steve Jobs", der spås Oscar-chancer til næste år.

Men allerede nu kan vi opleve ham i en lavmælt western, som han selv står som medproducent af. John MacLean har både skrevet og instrueret dette skæve skæbnedrama, der vandt den store jurypris på Sundance filmfestivalen.
Fassbender spiller dusørjægeren Silas, der allierer sig med teenageren Jay, der leder efter sin hjertenskær. Jay (overbevisende fremstillet af den ganske talentfulde Kodi Smit-McPhee) ved ikke, at pigen er eftersøgt og at Silas blot er en af mange på jagt efter hende.

SLOW WEST udmærker sig ved en betagende billedside, som sætter den farverige natur i et smuk lys, der bringer mindelser om Terrence Mallicks tidlige værker. Jed Kurzels drilske underlægningsmusik bidrager til den underfundige stemning, som filmen lever højt på.

Man kan mene, at historien flagrer lige rigeligt og flere af karakterne virker ikke i tilstrækkelig grad udviklet på manuskriptplan – herunder Fassbenders Silas. Men det som gør, at SLOW WEST aldrig bliver mere end en seværdig film, er at den mangler relevans. Vi spørger os selv flere gange, hvorfor vi overhovedet skal interesse os for disse mennesker, og slutningen virker tilmed urimeligt postuleret.

Men for dem, der har savnet et western i danske biografer vil da muligvis findre andre forsonende elementer, og Fassbender er da også denne gang en fornøjelse at kigge på.