THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB

★★★☆☆☆

Lisbeth Salander-karakteren har atter skiftet ham og i den seneste David Lagercrantz-filmatisering er det britten Claire Foy, Emmy-vinder for sit portræt af den engelske dronning Elizabeth d. 2., der gestalter den hårdslående lesbiske selvtægtskvinde.

Hun gør det sådan set overbevisende, men uden helt at ramme den outsider-skævhed og smerte, der kendetegnede det originale filmportræt.

Filmene om Lisbeth Salander har i det hele taget været noget svigende i kvalitet. To’eren kæmpede rigeligt med troværdigheden og spørgsmålet er om Fede Alvarez’ THE GIRL IN THE SPIDER’S WEB ikke ender i kategorien B-film trods en lovende rolleliste.

Den normalt så fortræffelige Sverrir Gudnason – kendt for titelrollen i "Borg" virker lovlig drenget i denne omgang. Så interesserer vi os trods alt mere for Lakeith Stanfield ("Get Out"). Claes Bangs rolle synes klippet til plukfisk og diverse kæreste-roller spilles ujævnt.

Man gør derfor klogt i at vælge den sidste af de danske Jussi Adler-filmatiseringer fremfor for denne ret utilfredsstillende nordiske co-produktion, hvis man får lyst til lidt nordisk spænding.