BLINDED BY THE LIGHT

★★★★☆☆

Viveik Kalra yder en både sympatisk og lovende indsats som den store dreng Javed, der vokser op i 1980ernes Luton, en trist forstad til London.

Han mærker et stigende behov for oprør – ikke kun på grund af den racisme man som pakistaner oplevede som en del af hverdagen, men også på grund af en dominerende far.

Bruce Springsteens musik bliver Javeds inspiration og redning, men med enhver frigørelse følger en pris, som Bruce Springsteen har ikke nødvendigvis har skrevet en sang om.

Gurinder Chadha, der gav os prægtige farverige komedier som “Bhaji on the Beach” og “Bend It Like Beckham”, er tilbage i topform, og BLINDED BY THE LIGHT fremstår – sine småfejl til trods – som en romantisk dannelseshistorie af de bedre.

Kulvinder Ghir og Meera Ganatra giver begge nuancerde portrætter af forældrene, og både Aaron Phagura og Dean-Charles Chapman morer som vennerne Roops og Mat.

Rob Brydon tegner tilmed et vittigt portræt af Mats spøjse far, og David Hayman får med få midler tegnet et bevægende portræt af den årvågne nabo, der spotter Javeds talent før Javeds egen far.

BLINDED BY THE LIGHT får man den sjældne kunst at få sit publikum til at smile gennem glædestårerne – og kan anbefales som et forfriskende anderledes bud på en feel good-film. Bruce Springsteen-musikken tåler sågar et genhør.