BASKERVILLE: A SHERLOCK HOLMES MYSTERY

★★★★☆☆

Basil Rathbone, Jeremy Brett, Christopher Plummer, Robert Downey Jr. og Benedict Cumberbatch er blot nogle af de intelligente skuespillere, der har prøvet kræfter med Sherlock Holmes-rollen på film og tv.

Men Sherlock Holmes har også fået scenisk liv fra tid til anden. Bjørn Watt-Boolsens fortolkning i 1980 regnes for den mest berømte danske udgave af figuren, og for blot to år siden forsøgte Niels Grønne sig i “Sherlock Holmes og Dronningens Kronjuveler”.

I Copenhagen Theatre Circles udgave på Teaterøen skaber Christof Gleise en ganske troværdig udgave af figuren, omend dramatikeren Ken Ludwigs fortolkning af Arthur Conan Doyles roman unægtelig hører blandt de mere humoristiske, hvilket understøttes i Kristian Husteds iscenesættelse.

Med CTCs Grand Old Man Frank Theakston som vores fortæller er vi i de bedste hænder, og det unge ensemble kæmper en energisk kamp med kostumeskift og spillemæssig præcision for at udfylde et virvar af roller.

De effektive lydeffekter omfatter både en hulkende kvinde, et vrælende barn og en hylende hund. Spændingen stiger, mens uret tikker og tordenvejret buldrer.

BASKERVILLE: A SHERLOCK MYSTERY forholder sig relativt respektfuld overfor selve historien, og så lyder Sherlock Holmes altså bedst på originalsproget.

(Michael Søby)