HAR DU SET MIN NISSEHUE MOR?

★★★★☆☆

Nørrebro Teater har for alvor fundet stilen igen – først med den originale børneforestilling ROSAS JULBAL og nu på
Frederiksberg Scenen med den moderne julecabaret HAR DU SET MIN NISSEHUE MOR?.

Den velfungerende trio Platt-Form triumferer ikke mindst vokalt og en mere musikalsk juleforestilling skal man lede længe efter. Det største læs trækker Laus Høybye, der også har skrevet en række både morsomme og skarpe sange til forestillingen. Høybye giver heldigvis også flere eksempler på hvorfor han regnes for den mest alsidige af de danske musicalsangere, og repertoiret spænder fra barok til banal pop. Han har også sjældent været morsommere end her – hvad enten han gir den som operasanger, tysk performancekunstner eller en meget selvfed engel.

Og Mille Lehfeldt slægter altså sin moder på indenfor det
komiske rollefag, og det har hun bestemt ingen grund til at skamme sig over. De medvirkende udviser heldigvis også stor selvironi i forhold til familie og det private image iøvrigt.

Den tredje og mest ukendte af skuespillerne hedder Jakob Fauerby og følger godt med de øvrige to. Hans dejlige varme stemme hører ligeledes til forestillingens store gevinster.

HAR DU SET MIN NISSEHUE MOR? har en friskhed og et musikalt overskud som sidste sæsons juleforestilling end ikke var i nærheden af og den afsluttende Platt-Form sang har næsten hit-potentiale. En dejlig skæv måde at markere julen på, selvom stærkt troende nok havde foretrukket en anden type forestillling pga Platt-Forms yderst alternative juleevangelium. En brændt nissehue kan sikkert også støde enkelte, selvom de fleste sikkert får lysten til selv at stryge tændstikken i løbet af den kommende tid.