PRAISE THE LAND

★★★☆☆☆

Teater Momentum byder velkommen til såvel julefrokost som teaterforestillingen PRAISE THE LAND. Maden er god – ikke mindst den efterfølgende dessertkage, men teaterforestillingen forekommer desværre mere problematisk.

Et smukt scenetæppe forstillende et klassisk dansk landskabsmaleri indikerer, at vi skal langt ud på landet. Snart myldrer det også med energiske unge mennesker, der netop er flyttet væk fra byen for at blive selvforsynende og for at leve i pagt med naturen i deres nye fællesskab Kommunen.

Men drømme og virkelighed vil bare ikke mødes i William Lipperts overtydelige tekst, som Kristoffer Lundberg har iscenesat dynamisk, men mere fjollet end sjovt.

De unge får ganske vist fingrene i mulden, men synes også at have for meget jord i hovedet – for blind idealisme og sund fornuft følges sjældent ad.
Forestillingen forekommer også både banal og klichétung, og så kan fem kvarter godt være lang tid. Da den slutter, kommer det også ganske bag på publikum, som sidder flere minutter, inden nogen vover at indlede det obligatoriske klapperi.

De fem unge skuespillere (Tryggvi Sæberg Björnsson, Nicolai Duckert Perrild, Carla Viola Thurøe, Laura Kjær Jensen og Miranda Godvil) går ellers til sagen med ildhu, og det er ikke deres skyld, at forestillingen simpelthen mangler substans.

Men mon ikke det hyggelige Teater Momentum vender stærkt tilbage i det nye år, hvor man bl.a. byder på en moderne udgave af en god historie, der i den nye version har fået titlen "Sagaen om Kaspar Hauser".

(Michael Søby)