THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE

★★★☆☆☆

Fortsættelsen af THE HUNGER GAMES er på flere måder en god to’er – men stadigvæk en to’er. Det betyder, at for dem, der har set etteren har universet mistet nyhedens interesse. Resten vil have svært ved at holde styr på handlingen den første times tid i al fald.

De forsonende elementer ligger bl.a. i karaktertegningerne, der står klarere i denne omgang, Jennifer Lawrence har fået mere pondus i hovedrollen og bliver forkælet med skarpe kostumer samt lækker fotografering. Hun er omgivet af farverige figurer, som bl.a. Woody Harrelson, Stanley Tucci og Elizabeth Banks tager sig af, selvom Donald Sutherland vinder på point med en underspillet indsats som næsten gudeagtig boss.

Francis Lawrence har nedtonet volden, så THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE fremstår som mindre familiefjendtlig underholdning, selvom en længde på næsten to en halv time forekommer unødvendig. Det forhindrer dog næppe kasseapparaterne i at klinge, for HUNGER GAMES-filmene afspejler tidsånden. Det gør dem dog ikke til stor filmkunst.