POINT OMEGA

★★★★☆☆

Det Reumert-forkælede Café Teater har indgået et samarbejde med Teaterforeningen Yel Kayé om forestillingen POINT OMEGA, der omhandler finanskrisen.

Man har derfor ganske passende valgt at spille POINT OMEGA i en nedlagt bank, og det giver især pote, da der pludselig står et hav af råbene mennesker udenfor og vil ind. I det øjeblik oplever man en sjælden solidaritet med de bankfolk, der ellers står for skud i resten af forestillingen.

POINT OMEGA rummer et væld af oplysninger om krisen og forfatteren Kristian Husted har givet gjort et stort stykke
researcharbejde i forbindelse med stykkets tilblivelse. Men omvendt tynger de mange informationer også teksten, især når forestillingen ikke har en fremadrettet handling. Men POINT OMEGA vil os noget, og har substans.

Kristian Husted står sammen med Christian Lollike for den dynamiske iscenesættelse godt hjulpet af billedkunstneren Ferdinand Ahm Krag. Resultatet er blevet en tankevækkende aften i selskab med fire gode skuespillere flankeret af Elverhøjkoret.

Morten Burian har mindst at arbejde med, men gør indtryk i en rørende lille scene, hvor han beretter om mødet med en fattig afrikaner i det gældssanerede Grækenland. Kristian Halken kan både være knivskarp advokat og udstråle lammende afmagt, når han tuller rundt med el-tandbørsten i hånden. Peter Flyvholm snubler for ofte over de mange ord, men får dog tegnet et fint portræt af en trængt bankmand. Endelig gør Laura Allen Müller smukt fyldest både som tjekket karrierekvinde og som sårbar arbejdsløs, der har sagt og skrevet alle de rigtige ting for at få et job, men efterhånden har gentaget dem så mange gange, at tårerne til sidst står hende i øjnene. Laura Allen Müller giver os ligeledes en smagsprøve på nummeret "Big Spender" fra
musicalen "Sweet Charity", et nummer, der unægteligt får en ny betydning i sammenhæng med finanskrisen.

POINT OMEGA bekræfter Christian Lollikes fornemmelse for sin samtid. Det er ingen dårlig evne at have som teaterchef.