DEN DRESSEREDE MAND

★★★★☆☆

John Von Düffels kønsrolle-komedie er baseret på en roman af Esther Vilars og kan minde om de lystspil, man kunne se på ABC-teatret og Amagerscenen for efterhånden mange år siden.

Derfor forekommer det overraskende, at forestillingen dukker op på det sædvanligvis mere eksperimenterende teater Får302, men den skal nu være velkommen alligevel.

For det er en ganske fornøjelig omend noget gammeldags historie, vi her bliver vidne til, og i Waage Sandøs iscenesættelse forbliver vi underholdt i de små to timer, forestillingen varer.

Jan Meyer knokler ihærdigt med rollen som den unge tøffelhelt, men mindre kan også gøre det i Får302s lille teaterrum. Det vil klæde figuren, når der falder mere ro over hans spil senere i forløbet. Som hans udkårne er Marie Sandø Jondal et sympatisk bekendtskab og hun formår at skabe et levende menneske ud af karrierekvinde-klichéen. Det er dog de to rapkæftede mødre, der løber med opmærksomheden, og det bør man ikke beklage. Pia Jondal og Anne-Vibeke Mogensen leverer nemlig et par forrygende madammer, den ene som dullet dåse og den anden som dominerende macho-mamma. Umiddelbart har de to intet til fælles…og så måske alligevel…

DEN DRESSEDE MAND kan ikke betegnes som stor kunst, men en kær lille forestilling har vel også sin eksistensberettigelse?