Månedens børneforestilling:

DEN RØDE BALLON

★★★★★☆

Bag titlen DEN RØDE BALLON gemmer der sig hele to små børneballetter, som den Reumert-belønnede Tim Rushton er mester for i Dansk Danseteater-regi. Vi befinder os i Dansehallerne og de optrædende kommer primært fra Christianshavns balletskole.

Først tar vi en tur "Ud i det blå", en lille skolepiges upretenciøse fantasirejse. Om den lille pige er inspireret af at have læst om Nini Theilade, kan man kun gisne om, men hun drømmer også selv om kropslig udfoldelse. Snart ser vi hende i diverse sportsinspirerede danse sammen med tennisspillere og vimpelpiger. Også gymnastik og svømning inddrages, før pigen vender tilbage til bøgerne.

10 minutters pause senere blændes der endelig op for "Den røde ballon" og denne gang er centralfiguren en lille dreng i
lighed med såvel den elskede børnebog som den Oscar-belønnede film af samme navn.

Med underskøn musik af Tjajkovskij og Verdi oplever vi drengens møde med en meget selvstændig og lidt fræk ballon.

Formatet er naturligvis ikke som Det Kongelige Teater præsenterede deres mesterlige udgave for en del år siden, men Tim Rushton formår alligevel at indføre små som store i poesiens ædle verden.

Eneste minus synes at være de lidt kluntede og unødvendige speaks, for det unge balletkorps besidder en smittende danseglæde, der overvinder evt. tekniske fejl og spillemæssige begrænsninger.

DEN RØDE BALLON bliver således et af de mest charmerende tilbud til børn og voksne lige nu – og efter forestillingen har Dansk Danseteater tilmed en velvalgt overraskelse til de mindste.