GISELLE

★★★★★☆

Jean Coralli og Jules Perrots GISELLE er tilbage på Det Kongelige Teaters vidunderlige Gamle Scene i Nikolaj Hübbe og Silja Schandorffs koreografiske bearbejdelse. Det er der god grund til at glæde sig over.

Kombinationen af Maja Ziskas klassisk inspirerede dekorationer og Adolphe Adams’ lyriske musik forekommer atter uimodståelig.

Holly Dorger fremstår måske mere sødladen end poetisk i titelrollen, i al fald ikke særlig fransk, men rent teknisk fungerer hun heldigvis upåklageligt.

Jón Axel Fransson har næppe nogensinde været bedre end som den unge hertug Albrecht. Både fordi mestrer alle partiets fysiske udfordringer til fuldkommenhed, men denne aften også fordi, at han giver hertugen sjæl og smerte, der i den grad bevæger.

Nævnes bør også Sebastian Pico Haynes som den flotte og fyrige skovfoged, Hilarion, og det sprudlende veloplage ensemble, der virkelig lod sig inspirere af Det i sandhed Kongelige Kapel.

GISELLE er med andre ord et gensyn værd, og har man aldrig set en klassisk ballet før, må det siges at være et godt sted at starte.

(Michael Søby)