UNDSKYLD JEG FORSTYRRER

★★★★☆☆

Kombinationen Erling Jepsen og Henrik Ruben Genz har tidligere båret frugt i form af den skæve komedie "Frygtelig Lykkelig". Nu har Genz igen sat sig for at filmatisere Jepsen – denne gang den underfundige "Biroller" – og det er der kommet en befriende anderledes dansk film ud af. Historien om en bizar ung pige, der søger ømhed og anerkendelse i en kuriøs teaterverden har helt sin egen tone – og det er et kompliment.

Man er også i godt selskab – anført af den talentfulde Sara Hjort, der trods lidt mumleri får sig et regulært gennembrud i rollen som den teatertossede Helene. Hun suppleres fint af Lotte Andersen, Nicolas Bro, Stine Stengade og Søren Østergaard.

Desværre sættes troværdigheden over styr mod slutningen, hvor vi bl.a. skal tro på, at en af karaktererne begår selvmord, bliver fisket op af havnen, identificeres og meldes død i radioen – i løbet af een enkel nat – mens Nicolas Bro tumler forvildet rundt på gaden! Den holder ikke!

Men det er også den eneste alvorlige anke ved denne sympatiske og velproducerede film, der kan bryste sig både af velkomponerede billeder og glimrende underlægningsmusik.