HUSET

★★★★★☆

Det Lille Teater er navnet på et af Danmarks bedste børneteatre. Her opstår der magi for de allermindste og det gælder også for deres seneste produktion; HUSET.

Christian Q Clausens eventyrlige etage-byggeri danner rammen om en forunderlig beretning om husets 5 beboer. Øverst til venstre møder vi den neurotiske Ingelise og hendes lille nysgerrige søn. Deres nabo er den kagebagende Silvia og under hende bor nøgleeksperten Hr. Hammershøj. I stuen til vestre bor en lidt aparte fyr med grøn…eller er det en drage?

Line Mørkeby har skabt nogle fabelagtige karakterer, som de fire medvirkende i den grad får vakt til live. Rolf Søborg Hansen fungerer som dukkefører for både drengen og Hr. Hammershøj, så der er rigeligt at se til, men han mestrer begge dele med forbilledlig ynde.

De to skuespillerinders modsætninger udnyttes raffineret af instruktøren Petrea Søe: Høj Andersens ligefremme sødme overfor Schrøders neurotiske gestik. Læg dertil Michiel Van Leeuwens overdådige kropslige kunnen og man har en sprudlende forestilling, som både børn og voksne vil kunne nyde.

Det Lille Teater har atter fundet det store i det små, så man kan roligt tilbringe en lille time i dette herlige hus.