KØBENHAVN

★★★☆☆☆

Ideen med at lave en teaterkoncert om København er slet ikke tosset. Men så lav den da! Sangene i Nørrebro Teaters
teaterkoncert handler mere om alt muligt andet end København, der oftest blot omtales, fordi historierne i sangene udspiller sig der. Men fortæller alle disse sange os egentlig ret meget om byen? Er showet ikke mest sange om kærlighed – og umulig kærlighed ??? Revyviserne som f.eks. "Jakobsen" har vi for nyligt kunne nyde i mere oprigtige versioner i "Revyperler", hvorimod Olga Svendsens store Københavner-vise slet ikke er med – på trods af hendes historiske relation til Nørrebro Teater.

Flere gengangere fra Nørrebro Teaters succesmusical "Next To Normal" borger heldigvis for kvaliteten rent sangmæssigt, selvom det kun er Tom Jensen, der for alvor får mulighed for at brænde igennem som Manden på risten". Men hvorfor skal han og andre sidde ned, mens de synger, at de står? Der er muligvis en tanke bag, men den er uklar som så meget andet i Rolf Heims forbløffende sjuskede iscenesættelse. Et par fede guitarsoloer kan ikke kompensere for et defust og uskønt show.

Først mod slutningen, da alle sidder fremme på scenen og leverer en fælles-udgave af Dan Turèlls "Gennem byen sidste gang", løfter forestillingen sig for alvor, men da er det desværre næsten for sent.