MIN LILLE SØSTER

★★★★☆☆

Hvor der i Danmark hovedsagligt produceres intetsigende seriefilm om og for børn, formår man i både Sverige og Norge at skabe kvalitetsfilm om samfundets mindste. Svenske Sanna Lenken har tilmed både skrevet og instrueret MIN LILLE SØSTER, en stærk lille film om søsterskab, spiseforstyrrelser og den første kærlighed.

Den slanke og smukke teenagepige Katja er en forbilledlig ung kunstskøjteløberske, som hendes buttede og lidet elegante 12-årige lillesøster Stella står i skyggen af. Stella dyrker også kunstskøjteløb men unægteligt på et andet niveau, og har desuden et godt øje til den 35-årige træner. Men Stella kommer i et svært dilemma, da hun opdager at Katja lider af spiseværing, for Katja truer med at afsløre Stellas hemmelige forelskelse.

Sanna Lenken formår virkelig at komme ind under huden på sin unge hovedkarakter, og får fortalt nogle fundamentale, til tider ubehagelige men altid relevante sandheder om det at have søskende. Samtidig giver hun en uhyre overbevisende skildring af et sygdomsforløb, som selv de mest velmenende forældre ikke altid kan håndtere ved egen hjælp.
Samtlige medvirkende gør det godt, men Rebecka Josephson er aldeles hjertegribende som den seje lille Stella, der holder af sin søster, men som også lider under selv at blive negligeret.

MIN LILLE SØSTER forekommer helt oplagt til brug i skolesammenhænge for teenagere, fordi den møder børnene i øjenhøjde men rummer perspektiver, der når langt ud over den lille verden.