KVINDEN DER FORSVANDT

★★★★★☆

David Fincher har med KVINDEN DER FORSVANDT begået sin måske mest helstøbte film til dato, en moderne film noir, der trods en spilletid på ca. to en halv time underholder hele vejen. Det er lykkedes for David Fincher at skabe en film, der virker både ny og frisk, hvor fortærsket genren end måtte synes.

Rosamund Pike, der i Londons West End har imponeret som Alma i Tennessee Williams "Summer and Smoke"(Flyvende sommer) og som på film huskes for biroller i bl.a. "An Education" og "Det stærke køn", kvalificerer sig øjeblikkelig til Oscar-opløbet med sin indsats i hovedrollen. Ben Affleck har ligeledes ære af sin medvirken, og så får TV-stjernen Neil Patrick Harris et afgørende filmgennembrud i en slibrig siderolle.

Filmens begavede manuskript hæver sig gradvist fra at være et elementært spændende kriminaldrama til at blive et portræt af en sindsyg medieverden og en skarp analyse af ægteskabet som institution.

KVINDEN DER FORSVANDT er formfuldendt klippet, eminent fotograferet og simpelthen en af årets mest interessante amerikanske film.