BALLROOM DANCER

★★★★☆☆

BALLROOM DANCER, der åbnede CPH: DOX sidste år,
tegner et portræt af Slavik, russisk ex-verdensmester i standartdans, der kæmper for at bevare smilet og sminken på dansegulvet. Men karrierens afslutning nærmer sig uundgåligt og hans frustrationerne går udover hans nye dansepartner, der også er hans samlever. Det kommer til et brud, men kan de finde sammen igen – om ikke andet så på
dansegulvet?

Uanset hvor lidt man måtte interessere sig for standartdans og menneskene omkring denne bizarre sportsgren, så er det svært ikke at lade sig rive med af Christian Bonkes og Andreas Koefoeds forførende dokumentarfilm. Med stor psykologisk fornemmelse tegner de ikke bare et portræt af en sport, men af et elitært menneske, der truer med at blive sin egen værste fjende.

Man får en næsten fysisk fornemmelse af hvad det vil sige at nå til tops indenfor en bestemt idrætsgren, men også de voldsomme konsekvenser, der kan have på det personlige plan. Som et sofistikeret stykke musik sniger BALLROOM DANCER sig ind på tilskueren og nægter at give slip.
Resultatet kan med rette med betegnes som en af årets bedste danske dokumentarfilm, og en sund kontrast til den efterhånden vamle TV-serie "Vild med dans".