Månedens TV:

DEN STORE BAGEDYST (DR)

★★★★☆☆

Det er ellers ikke fordi, vi mangler madprogrammer i dansk tv, men når galt nu skal være, så hører DEN STORE BAGEDYST faktisk blandt de bedste – omend kaloriemæssigt ligeså livsfarlige som de festlige "Spise med Price"-programmer.

Peter Ingemann er en slags vært, men ham kunne vi i grunden godt have undværet, for han virker på een gang mekanisk og fraværende. Eksperterne er der derimod brug for og anført af den vulgært skræppende madam Blomsterberg får de 10 amatørbagere opmuntrende men også skarpe ord med på vejen.

I sidste ende er det dog deltagerne og deres kulinariske kreationer, der har hovedrollerne og det virker som en klog
disposition. Man har kyndigt sammensat et varieret hold og fotografen indfanger præcist, når diverse kager skærres igennem og imponerende mønstre åbenbares.

DEN STORE BAGEDYST opnår en noget nær perfekt balance mellem det elementært spændende i konkurrencedelen og det fagligt interessante i at se et godt håndværk udført. Udsendelserne efterlader ikke blot seerne lækkersultne, men også med lyst til selv at give sig i kast med at bage. Intet under, at programmet vandt en TV-pris for nylig, for det er appetitvækkende TV skruet sammen med en usvigelig faglig dygtighed.