THE MORTAL INSTRUMENTS – CITY OF BONES

★★☆☆☆☆

Teenagere er slet ikke så dumme som deres rygte, så man forundres over, hvorfor film efter film, der rettes mod netop dette publikum, taler ned til dem. THE MORTAL INSTRUMENTS glemmer alt om sund fornuft og bare basal troværdighed, for dette er "fantasy" – og så har man bare at acceptere alle huller i historien.

Effekterne fungerer heldigvis efter hensigten og sminken sidder da også som den skal, hvilket har stor betydning i en produktion, hvor instruktøren – Harald Zwarf – har prioriteret ydre stafage fremfor indre glød.

Lily Collins tilbringer det meste af filmen med at styrte omkring med åben mund og opspilede øjne, mens hun jages af den sædvanlige samling slimede væsner. Jamie Campbell Bower har i det mindste en vis fysisk udstråling som blond dæmonisk engel, men faktisk er Robert Sheehan som Simon den eneste tålelige blandt de unge skuespillere. De voksne kæmper næsten heroisk med at tilføre deres roller mening, og især CCH Pounder (Bagdad Café) giver den gas som naboheks. Men med en spilletid på over to timer falder THE MORTAL INSTRUMENTS for egen økse, og kun de mest tålmodige fans af genren hænger på denne gang.