SIGHTSEERS

★★★☆☆☆

Det Danske Filminstitut har atter brugt resourcer på at importere en film, det højest kan have relevans som filmfestival-film. Rent filmkunstnerisk har SIGHTSEERS nemlig ikke meget at byde på, men den er da et ganske skævt engelsk komedie-drama med et bizart par i hovedrollerne.

Instruktøren Ben Wheatley har en vis originalitet i valg af karakterer, men som så mange af filmbranchens drengerøve forfalder også han til platte effekter såsom massemord og blodsprøjt i langsom gengivelse. Vi ville hellere have set mere til den følelsesmæssigt forkrøblede mor, der forsøger at holde den understimulerede datter Tina for sig selv.

Men Tina har mødt Chris, og han er opsat på at vise Tina verden, hvilket hun er modtagelig overfor. Chris’ verden viser sig dog at være noget aparte, for ikke nok med, at han har hang til odiøse museer, han har også en hidsigt temperament, og snart bliver Tina klar over, at hun er på udflugt med en masser-morder. Tinas fortids er heller ikke uden huller, men sammen kan de alt – næsten da.

SIGHTSEERS er en odiøs bagatel, som man hurtigt kan se sig ond på, fordi den forråder publikums tillid. Men man kan også vælge helt at overse den.