AQUAMAN

★★★☆☆☆

James Wans AQUAMAN kan sagtens komme til at blande sig i Oscar-kapløbet Oscaren i kategorien bedste visuelle effekter, selvom kategorien allerede synes overfyldt på grund af titler som Ready Player One, Black Panther, Avengers: Infinity War, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald og First Man.

Men hvor de øvrige film domineres af eksplosioner, virker AQUAMAN i højere grad som en særegen naturoplevelse. Her kan man ikke blot oplever en hel stime rokker og en trommespillende blæksprutte, men også se Willem Dafoe komme ridende på en hammerhaj!

Filmens hovedroller spilles af Jason Momoa og Amber Heard, der begge synes primært at være engageret til projektet som omvandrende billedguf.

De og flere andre af filmens skuespillere må kæmpe med en del flove replikker. Der er tilsyneladende ikke skuespillerskoler på havets bund, og et diplomatisk topmøde mellem Patrick Wilson og selveste Dolph Lundgren (som vil snart skal se i Creed II) bliver ufriviligt filmens komiske højdepunkt.

Nicole Kidmans havfrue-udtryk er tilsyneladende blevet fjernet for at skjule hendes alder i ungdomsscenerne, men hendes øjenlåg afslører alligevel hvad et ophold på jorden gør ved mennesker. Modsat de fleste af de øvrige kan Nicole Kidman også sige replikker, selvom manuskriptforfatterne ikke gør det let for hende.

AQUAMAN er i mere end een forstand kulørt underholdning, men ikke nær så dyster og larmende som diverse Marvel-film.