JUL MED DYR

★★☆☆☆☆

Teater Hund hittede sidste år med deres første voksenforestilling, der løb med en velfortjent Reumert-pris for bedste ensemble-skuespiller (Karin Bang Heinemeier). Nu er de rykket ind på Teatret Får302 med deres seneste børneforestilling JUL MED DYR.

Vi får besked om at efterlade poser, overtøj og sko i underetagen og kravler derefter op ad en trappe for at sætte os på en niveauinddelt syntetisk græsplæne i et ukonfortabelt overophedet rum. Det miljørigtige i en syntetisk skovbund og et grotesk energispild var umiddelbart svært at få øje på.

En lille bog, som vi skulle bladre i undervejs forstyrrede i grunden mere end den gavnede. Teater Hunds kunstneriske chef Methe Bendix skabte ellers i 2010 den anerkendte børneteaterforestilling "Tab og vind", men man savner i fatal grad en historie i JUL MED DYR. Teatret kalder selv forestillingen for en øko-thriller og dog er den blottet for spænding. I stedet får vi en ophobning af løftede pegefingre serveret af et irriterende egern, der er højere end både en bjørn og en ulv.

Morten Brovn, der ellers var bemærkelsesmæssig god i "Sexpol" på Teater Grob tidligere på året og som p.t. er aktuel i filmen I KRIG & KÆRLIGHED, kan i rollen som det forvoksede egern intet stille op med diverse tirader om sortering af affald. Stakkelse bamsede René Benjamin Hansen må end ikke tørre sin svedige pande, før den irriterende nøddeknækker igen vil belære ham og os. Taknemmlige bliver vi derfor, da egernet går sin vej, men Anne Dalsgaards danseivrige ulv og den godmodige bjørn begynder desværre at lede efter ham.

En dreng et par række foran spørger træt om forestillingen ikke snart er slut, men de allermindste synes at tage til takke med voksne i dyrekostumer og lidt danserytmer. Trods forestillingens titel udebliver julestemningen dog fuldstændig og gad vide hvad de tilstedeværende børn ville sige til at få affaldskontainere i julegave?

(Michael Søby)