GANLØSE REVYEN

★★★★★★

Årets danske revy ? Tja, Ganløse Revyen anno 2013 bliver i al fald usædvanlig veloplagt serveret.

Forestillingens ukuelige dynamo, Dame Ulla Jessen, gør en entre, der er dronningen af Ganløse værdig iført blond paryk og komplet fe-udstyr. Jessen brillerer også i Sune Gylling Æbeløs kvikke opdatering af revyklassikeren, "Så’en var det ikke i 90erne", nu med 70erne som fokus og garneret med endnu et forrygende kostume af Lasse Spangenberg. Selv når tekstmaterialet forekommer tyndt, kan Ulla Jessen med et hurtigt blik eller en uventet grimasse få salen til at brøle af grin. Der går en lige linie fra Liva Weel, Erika Voigt, Sigrid Horne Rasmussen og Bodil Steen til Ulla Jessen. Hun kender sit publikum og hun har det i sin hule hånd.

En højst uventet fødselsdagshilsen til Søren Kierkegaard bliver vraget til fordel for en festlig musikalsk hyldest til en
anden fødselar, Poul Reichhardt. Vi får også den velsyngende Lisbet Kjærulff som arbejdsløs operasanger med tilbagefald, og som Helle Thorning, Anker Jørgensens "My Fair Lady".

Mickey Holm-Pless og hans orkester sørger atter engang for, at musikken spiller – uanset stilart. Pless har tilmed selv skrevet flere rappe melodier bl.a. til den tankevækkende "Teenagemor" om en af de notoriske unge mødre.

Lars Hjøllund og Kim Brandt fremstår bl.a. som de kæreste grønlændere i Thyge Juhl Jensens tekst om "Grønlands nye
herrefolk". Og instruktøren Michel Castenholt får hele herligheden til at glide henover scenen både tjept og gelinde.

Når så maden ligeledes er i top, omgivelserne hyggelige og serveringen sublim, så er det svært ikke at kvittere med
topkarakter. På den betingelse, at Ulla Jessen medvirker i Ganløse Revyen, indtil hun fylder 100 !