GLEMMER DU…

★★★★☆☆

Selvom cabareten GLEMMER DU… spiller på teaterbåden Café Liva, skal man ikke forvente et genhør med Liva Weel-klassikeren over dem alle eller for den sags skyld andre af datidens "evergreens".

Derimod får vi en række nye sange fortrinsvis fremført Mette Marckmann og bistået af den slet ikke uefne komponist Lasse Christian Schmidt.

Sangene tjener primært som bindeled i en livshistorie om to gamle mennesker, der har elsket og elsker hinanden. De har ikke nødvendigvis de samme erindringer, og som publikum oplever vi på forunderlig vis en række flydende sandheder for hvem har patent på erindringer?

Teksten opererer en del med gentagelser, som man med fordel kunne lue lidt ud i, men det bliver alligevel bagateller, når både mundhuggerier og kærlig dans fremføres med så megen scenisk charme, som den Lars Knutzon og Lane Lind ligefrem oser af.

Der er tydeligvis en særlig kemi og fortrolighed mellem disse to skuespiller-veteraner, der får os til at tro på deres fælles fortid og et alt andet end kedeligt privatliv.

Lars Knutzon lukker veloplagt op for sit velkendte lune og man forstår sandelig godt, hvorfor han er vedblevet med at elske denne kvinde. For Lane Lind er aldeles uimodståelig i alt hvad hun siger og gør, og har stadig vug i hofterne og spræl i blikket.

Det er deres samspil i Jacob Morilds livskloge iscenesættelse, der for alvor gør GLEMMER DU… til en varm og hyggelig teateraften på Café Liva.

(Michael Søby)