HALFDANS HOKUS POKUS

★★★★☆☆

Halfdan Rasmussens magiske sprogunivers er et oplagt udgangspunkt for en børneforestilling i det royale Skuespilhus. Anders Lundorph lægger i sin iscenesættelse vægt på den visuelle opfindsomhed og med den legesyge scenograf Julian Toldam Nielsen som ansvarlig for kostumer og scenografi har han tydeligvis haft den helt rigtige sparingspartner.

En gigantisk babushka dukke fyldt med overraskelser og verdens største toast er blot nogle af de overvældende billeder, som børn fra 4 år vil elske. Det er lige før, at det ydre skygger for det indre, men en kvartet af gode skuespillere sørger for, at ordene ikke glemmes.

De fire skuespillere er iklædt ganske forrygende kreationer i skønne farve og også sminkeholdet må have været på overarbejde.

Laus Høybye er lige til at spise som det allerkæreste bolsjedyr og hans blide sangstemme er en fryd at lytte til. Det er i det hele taget et velsyngende hold, Lundorph har fået samlet, og Rasmus Fruergaard kan tilmed kunsten at illudere som besnærende og produktiv æggepige.

Hvem vil ikke gerne have Karen-Lise Mynsters grønne havfrue på krogen? Merete Mærkedahls veludviklede snegl har i al fald følehornene fremme. Merete Mærkedahl er også præcis som frigjort balletdanserinde, og får hermed en nydelig kongelig debut.

Man bør klogest i at vente med at se i programmet til efter forestillingen, så man ikke ved, hvem der spiller Tyggegummikongen, men det er i al fald maskerings- og skuespilkunst af høj klasse.

Vi må ikke glemme komponisten, den medvirkende musiker og sanger Sune Skuldbøl Vraa Nielsen, der bidrager diskret til den sceniske trylleri, vi her er vidne til.

Succesen burde være hjemme og så varer HALFDANS HOKUS POKUS kun 50 børnevenlige minutter.

(Michael Søby)