ESBJERG REVYEN 2019

★★★★☆☆

Hanne Bjørnskov er navnet på Esbjerg Revyens ukuelige bagkvinde, der fortjent blev hædret med årets Thorleif efter en veloverstået revypremiere i Musikhuset Esbjerg. Sammen med sin mand Leif Fabricius har hun på få år gjort Esbjerg Revyen til en succes, som man også har noteret sig udenfor bygrænsen.

Instruktøren Michel Castenholt, der iscenesatte årets prisbelønnede Nykøbing F. revy, viser også her sit revytekniske håndelag.

Kapelmester Peter Bom slår den gode tone an i et musikalsk åbningsnummer. Et veloplagt skuespillerhold med Merete Mærkedahl som eneste høne i kurven byder både på ældre og nye revybidrag – og i år tilmed helt dugfriske indslag med henvisninger til bl.a. Donald Trumps aflyste besøg.

Merete Mærkedahl nøjes ikke bare med at give et par numre fra den revy, der gjorde hende til årets talent ved Revyernes Revy sidste år. Hun viser også nye sider af talentet bl.a. som trompetist og trommeslager, og vækker begejstring som lidet sensuel oplæser af erotisk litteratur.

Kasper Gattrup har heldigvis taget sit crooner-nummer fra Kerteminde med til Esbjerg, og trykker den af som selvfed sanger. Men han magter også en mere afdæmpet stil som f.eks. i Jan Svarrers tilsyneladende poetiske "Klovnens vise".

Jan Svarrer, der er lidt af en lokal stjerne, optræder også selv i revyen – tilmed for tredje gang. Denne gang bl.a. med en hyldestsang til kontrabassen og som kropskunstneren Krystoff med Merete Mærkedahl som hans æggende viv Svetlana.
Farshad Kholghi er yndig i lårkort burka og morer også som grotesk indisk yogalære med særdeles bevægelige ben.

Pandaer har været hyppige gæster i danske revyer i år, men spørgsmålet er, om ikke Esbjerg Revyens panda-nummer er det allersjoveste? Det er i al fald kort og effektivt. Hvem skulle nu have troet, at de to kære bamser ville dukke op i det ubehagelige tv-program "Nak og æd"? Esbjerg Revyen 2019 udmærker sig også ved at inddrage lokalt stof, ikke mindst lukningen af Nillers pølser – fra 34 år!

Så intet under at Esbjergenserne har taget revyen til sig. Det bør de også gøre i år.

(Michael Søby)