JUKEBOX

★★★★★★

Bent Fabricius-Bjerre er uden sammenligning dansk populærmusiks største komponist siden Kai Normann Andersen. Er man i tvivl, bør man begive sig til Glassalen i Tivoli, hvor forestillingen JUKEBOX tager os igennem over et halvt århundrede med uforglemmelige toner.

Forestillingen har tidligere været præsenteret i København ved et særarrangement i anledning af komponistens runde fødselsdag for få år siden, og blev dengang så stor en triumf, at en egentlig spilleperiode syntes en nødvendighed. Kombinationen af Fabricius-Bjerres alsidige livsværk og de unge musical-talenter fra Fredericia Teater forekommer ideel, og præsentationen af de enkelte numre synes på een gang klassisk og moderne. Fra den vittige "Mor"-sang i Erik Ballings allerførste "Poeten og Lillemor"-film, til den blødende smukke "Duerne flyver" i Daimi-musicalen "Jeg er sgu min egen", ja det ligefrem vrimler med vidunderlig dokumentation for Fabricius-Bjerres ubegribelige alsidighed og produktivitet. Forestillingens musikalske arrangementer er da også i top takket være kapelmester Martin Konge.

Instruktøren Tim Zimmermann, der også har koreograferet med glimt i øjet, får hele herligheden til at glide elegant over
scenen og de 24 numre går rent ind hos publikum hvad enten der er tale om kærlighedsduetten "Forelsket i København" eller temaet fra "Olsen-banden".

På premiereaftenen satte Bent Fabricius-Bjerre sig til klaveret og spillede det uopslidelige "Matador"-tema til velvalgte billeder fra alletiders bedste danske TV-produktion. Og resultatet udeblev ikke i form af lommetørklæder – og efterfølgende et tordnende bifald.