BAD GUYS

– DE ER SUPER BARSKE

★★★★☆☆

Manuskriptforfatteren Etan Cohen bør under ingen omstændigheder forveksles med Ethan Coen, den ene halvdel af de multi-Oscar-vindende Coen-brødre. Etan Cohen er egentlig mest berømt for at have instrueret den værste Sherlock Holmes-film nogensinde "Holmes & Watson" med Will Ferrell i hovedrollen, men den film indbragte også Etan Cohen en filmpris, den såkaldte Razzie Award for værste instruktion.

Den slags fiaskoer kan det være svært at rejse sig efter, men nu gør Etan Cohen faktisk et overraskende men velfortjent comeback som manuskriptforfatter til den sprudlende veloplagte animationsfilm BAD GUYS – DE ER SUPER BARSKE ("The Bad Guys").

Forlæget er da også den australske forfatter Aaron Blabeys populære bogserie af samme navn, og filmens instruktion er lagt i hænderne på den franske instruktør Pierre Perifel, der mest er kendt for nogle fine animationskortfilm.

Men BAD GUYS – DE ER SUPER BARSKE er en af filmsæsonens sjoveste animationsfilm, og det kække danske dialog ligger godt i munden på et velvalgt skuespillerensemble.

Lars Ranthe har den fornødne frækhed som bandechefen Hr. Ulv, der pludselig mærker, at halen lovrer, når han gør gode ting – og at han faktisk kan li’ det.

I Alexandre Willaumes Hr. Slange har han en skæg makker, og såvel Simon Stenspils Don Piranha som Marcel Gbekles Hr. Haj bidrager positivt til festlighederne. Helt uovertruffen er Lise Baastrup som den stramtandede politichef Misse Thorsen – en målrettet kvinde med et livligt temperament.

BAD GUYS – DE ER SUPER BARSKE fremstår som ideel underholdning for store børn og voksne: Fræk og flabet – men alligevel med hjertet på rette sted, og med en aldrig svigtende humor fra start til slut.