JUJUTSU KAISEN: 0

★★☆☆☆☆

JUJUTSU KAISEN er en japansk animations-serie fra 2019, der har været en ganske populær på tv. Ligesom "Downton Abbey" – som den i øvrigt ikke ligner på nogen andre punkter! – udløste tv-popularitet ønsket om at lave en biograffilm, og resultatet har man kaldt JUJUTSU KAISEN: 0 ("Gekijouban Jujutsu Kaisen 0").

Seong-Hu Park har instrueret i en hektisk – til tider hysterisk – stil. Det gør, at selvom man også i denne asiatiske film nyder den veludviklede farvesans og en gennemført æstetisk fornemmelse, så virker den sært infantil i sin effektjageri. Omvendt fremstår den så voldelig og så våbenfikseret, at kun dårlige forældre udsætter deres børn for den slags.

En temmelig banal kærlighedshistorie om to børn, der lover hinanden, at de vil giftes, når de bliver voksne, udvikler sig til et højtlydt drama, hvor den ene forbandelse følger efter den anden. Man er totalt og aldeles udmattet, når filmen er forbi, og absolut intet kan få een til at se så meget som eet afsnit af den oprindelige tv-serie.

Japansk tegnefilm har ellers en flot tradition med Oscar-vinderen "Chihiro og heksene" som det ubetingede højdepunkt. Men i dette voldorgie kvæles poesien, så man håber inderligt, at filmsproget indenfor denne særlig genre også formår at udvikle sig i andre retninger.