JULEFERIE I NØDDEBO PRÆSTEGÅRD

★★★★☆☆

Den er rivende gal i Nøddebo Præstegård. Så man gør klogt i ikke at forvente den klassiske danske juleklassiker, men derimod en vanvittig nyfortolkning, som kun Line Knutzon kan have skrevet den. Som vanligt er også dette Line Knutzon-projekt bliver udstyret med en håndfuld bevidst tåbelige sange, så regn ikke med, at man skal nynne med på "Vejen går til Nøddebo". Det gør nu heller ikke noget.

Og forældre bør ikke bekymre over, at de medvirkende går og banker hinanden i hovederne for bedre at kunne se nisser, at pap-dyret får et spark bagi og at fruen i huset bliver spillet af en mand, for ungerne har en fest – og for en gang skyld har de voksne det også.

Farmand Lars Knutzon har iscenesat juleløjerne i et forrygende tempo, og spillet er veloplagt hele vejen rundt: Fra Casper Crump og Stine Schrøder Jensen til Michael Moritzen og Heidi Colding Hansen.

Når man ikke at se denne bizarre juleforestilling på Frilandsmuseet, dukker den heldigvis op på Nationalmuseet senere på året. Se den bør man i al fald – som en sund anti-dosis til alle juletraditionerne.