OLYMPUS HAS FALLEN

★★★☆☆☆

Efter meddelelsen om tilbagetrækning af tropperne i Afghanistan, er det pludselig yt at have den del af verden som skræmmebillede i Hollywood. Men så er det jo godt, at Nord-koreanerne har gjort sig upopulære i Det Hvide Hus, så skurkerollerne kan virke mere tidsvarende.

I OLYMPUS HAS FALLEN invaderer de ligefrem Det Hvide Hus og tager præsidenten som gidsel. Resultatet bliver en ferm blanding af katastrofefilm og action-drama, desværre udstyret med et par svage skuespillere i front. Gerard Butler har ikke mange udtryk at gøre godt med som overdreven helteagtig sikkerhedsvagt, men er dog mere på hjemmebane end når han forsøger at være morsom i diverse håbløse komedier. Og Aaron Eckharts glatte præsidenttype synes snarere at tilhøre Reagan-eraen end vor tid.

Heldigvis lyser diverse solide birollespillere op omkring dem. Morgan Freeman låner sin sædvanlige autoritet til rollen som præsidentens stedfortræder og Ashley Judd, Melissa Leo samt Angela Bassett giver vægt til tre stærke kvinder.

Antoine Fuqua har instrueret denne stort orkestrerede film ganske effektivt men uden de store overraskelser, og når hovedpersonerne så samtidig mangler charme, så når man kun i passager over gennemsnittet.