DET SIDSTE SHOW

★★★☆☆☆

I et flot omend dystert tegnefilmunivers møder vi de to dansedynamoer Nick Johnsen og Jeppe Thybo alias Robotboys (vindere af DRs Talentshow i 2008). Anders Walters glimrende animation og et flot lysdesign bidrager til den ydre magi ligesom Robotboys kropskontrol imponerer i egen koreografi og musik omgivet af en række dygtige dansere.

Men så hører magien også op. For det er altså et temmelig rædsomt manuskript de herrer har begået, og man har i den grad ondt af Karl Bille, der uforfærdet kæmper med at formidle en rodet historie og nogle flove replikker. Han bliver sekunderet af en rødøjet bamse med stemme af Martin Brygmann, og det virker ikke som nogen stor hjælp. Heldigvis indfinder nåden sig i anden akt, hvor Karl Bille får lejlighed til at synge en køn ballade, han selv har skrevet.

Billie Joy Alexanders iscenesættelse kan med andre ord primært roses for dens visuelle og musikanske kvaliteter, for som historiefortæller finder hun ikke den nødvendige klarhed. og det er fatalt for en forestilling, der lanceres som familieteater.

Ungerne er mystificerede, og en ældre kvinde måtte forlader salen med to småpiger, der tilsyneladende faldt denne mørke mærkværdige verden for uhyggelig.

Robotdrengene besidder så mange indlysende talenter, at man ærgrer sig over, at de ikke har allieret sig med professionelle manuskriptforfattere og en instruktør, der kunne forene dansen med skuespillet på en mere overbevisende facon.