BAKKENS HVILE 2016

★★★★★☆

Er der noget mere livsbekræftende end et besøg hos syngepigerne på Bakkens Hvile? Fem gæve kvindfolk i alverdens aldre og størrelser trykker den af på scenen iført de obligatoriske gloriøse kostumer og med lydhør musikalsk ledsagelse af den elegante klaverbokser Kenneth Sichlau.

Balancen mellem nyt og gammelt forekommer noget nær perfekt denne gang, men den erfarne koreograf, instruktør og skuespiller Susanne Breuning har også kigget forbi i år og strammet op hist og her.

Man må også tage hatten af for 40-års jubilaren Dot Wessman, for hun har virkelig formået at få gammelt og nyt til at spille sammen, så Bakkens Hvile trods en høj alder på 139 år alligevel synes at have mange gode år foran sig.

Bakkens Hviles uundværlige maskot, den frække Lone Jensen, får desværre ikke lejlighed til at synge den legendariske "Lones vals", men synger et kækt nummer om sin nye "makker". Hendes koreografi er hottere end "Vild med dans" deltager nogensinde, og må gøre enhver misundelig.

Anne Dorthe Nielsen giver forestillingen et sødt jysk strejf, og Tina Grundwald får lejlighed til at vise, at hun kan meget end designe grandiøse kreaktioner. Endelig får "havheksen" fra "Den lille havfrue" alias Sara Gadborg et imponerende Bakke-gennembrud. Ikke mindst sangligt i et forrygende nonne-nummer, der ganske vist rammer lidt forbi stilen på Bakkens Hvile, men alligevel vælter salen.

"Lad os ta’ os et hvil" synger piger smukt til sidst, og det fortjener de. For Bakkens Hvile-showet anno 2016 er en imponerende holdindsats.