ODYSSEEN

★★★★★☆

Ambitionsniveauet fejler ikke noget på Bådteatret, hvor man har givet sig i kast med selveste ODYSSEEN, som man vil servere på en time! Men med Rolf Heim ved roret lykkedes dette vanvIttige eksperiment, fordi historien aldrig mister fokus. I Rolf Heims udgave er Odysseus’ færd især en erotisk rejse, og det kommer der mange forrygende scenebilleder ud af.

Guderne våger over os i form af talende masker, og Odysseus fremstår som en afpillet forpint dukke med stemme af Ole Westh Madsen. Laura Müller låner en velgørende alvor til rollen som fortæller og veksler flot mellem diverse småroller.

Dukkerføreren Rolf Søborg Hansen og hans hjælpere bør også nævnes for imponerende præcise indsatser. Søborg er også ansvarlig for den eminente scenografiske udnyttelse af det lille teaterrum, som han udvider på næsten magisk vis bl.a. ved hjælp af nogle transparente vægge.

Lidt knas med lyden på premiereaftenen bør derfor ikke afholde nogen fra at stå til søs med Bådteatret. For ODYSSEEN er på alle måder en fabelagtig teaterekspedition, man ikke kan gå glip af.