HULLET

★★★☆☆☆

To mænd skal grave et hul. Så enkelt er udgangspunktet for Von Baden og Teatret Svalegangens seneste samarbejde, der efter en anmelderrost opstart i Århus gæstespiller på Teater Grob.

Latteren er dog lidt længe om at indfinde sig på det lille Nørrebro Teater, de to skuespillere Frederik Meldal Nørgaard og Henrik Vestergaard klovner ellers ihærdigt omgivet af store sandsække. Frederik Meldal Nørgaard er med sit afsindige kropssprog ret underholdende som den mest støjende af mændene: En fjollerik, der fabler om exkonen Hanne og bekymrer sig om, hvorvidt sønnen Simon er homo. Henrik Vestergaard har derimod sin force i de mere lavmælte passager bl.a. en halvlang monolog, der antyder flere nuancer i hans manderolle, end vi reelt får.

Cellisten Josefine Opsahls musik danner en spændende modvægt til det absurde klovneunivers, der i Morten Lundgaards iscenesættelse ligner en krydsning af "Vi venter på Godot" og Lars Knutzons Reumert-belønnede klovnerier i "August", der også spillede på Teater Grob for nogle år siden.

Brian Wind-Hansens tekst virker gennemført stilfuld, men karaktererne forekommer sjovere end handlingen. Ordene kan kun bære en spilletid på ca. en time, men spilletiden er mindst på fem kvarter. Så selvom spillerne gør hvad de kan, og forestillingen har elementer af en vis originalitet, så trættes vi inden lukketid.