BEAST

★★★★☆☆

Christoffer Boe er en original instruktør med udpræget visuel sans, men som manuskriptforfatter har han stadig en del at lære. Hans seneste film BEAST har i en fald en syg historie, som det kan være svært at engagere sig helhjertet i.

Man kan i disse Twilight-tider få lyst til at kalde BEAST en vampyrfilm for voksne, men den er nok snarere et banalt trekantsdrama, hvori den jaloux ægtemand (en úhyggelig Nicolas Bro) også i bogstavelig forstand får blod på tanden.

Christoffer Boe strør om sig med henvisninger til filmhistoriske mesterværker som Roman Polanskis Rosemary’s Baby, men det blir historien ikke bedre af. Bro imponerer atter og også Marijana Jankovic har ære af filmen som den destruktive hustru. Nikolaj Lee Kaas leverer tilmed en fint afdæmpet præstation som hendes elsker.

Billedsiden er som altid i en Christoffer Boe-film delikat og Sophia Olssons fotografering hører blandt årets fineste. Men man må håbe, at Christoffer Boe snart erkender, at han måske skulle få andre til at skrive sine manuskripter, så karaktererne får flere lag og historien ikke lukker om sig selv.