THE POSSESSION

★★☆☆☆☆

Ole Bornedal har aldrig været nogen stor instruktør. Faktisk forekommer hans eneste seværdige spillefilm stadig at være den danske "Nattevagten". Katastroferne har der til gengæld været flere af, vi nævner i flæng "I Am Dina" og den amerikanske genindspilning af "Nattevagten".

I "The Possession" vender han endnu engang tilbage til den eneste genre, han synes nogenlunde fortrolig med, gyser-genren, og han fortjener da også ros for, at der bliver skruet op for lyden på de rigtige steder.

Historien er en moderne gang "Exorcisten" tilsat et jødisk twist, og hovedrollerne varetages rutinemæssigt af TV-stjernerne Kyra Sedgwick og Jeffrey Dean Morgan. Natasha Calis har som Em, deres besatte datter, tilløb til noget mere, men her spænder materialet ben for hende. Hendes talent og publikums tid synes at være en bedre film værd.

Filmen kæmper konstant med et troværdighedsproblem, og selv ikke det indledende "baseret på en sand historie" hjælper på det, snarere tværtimod! Det vil dog næppe afholde producenterne fra at lave den efterfølger, som der så forudsigeligt lægges op til.