PETER JÖBACK – I LOVE MUSICALS

★★★★★★

Engang for knap 20 år siden var Peter Jöback en relativ ukendt svensk musical-sanger, der med eet slag fik international opmærksom takket være sin uforglemmelige præstation i den bedste nordiske musical til dato,
"Kristina Från Düvemåla".

Pladesucceser, udsolgte soloshows samt hovedroller i Londons West End – og Gladsaxe ! – fulgte, og idag kan Peter Jöback med en vis ret kalde sig Europas største
mandlige musicalstjerne.

Hvor mange er hans mandlige kolleger synes at undskylde en vis flirten med musical-genren, vedkender Peter Jöback sig sin kærlighed fuldt ud, og PETER JÖBACK – I LOVE MUSICALS bliver måske derfor et elegant, selvsikkert og dybt professionelt sceneshow præstenteret med både hjerte og overskud.

Programmet er lydefrit sammensat af velkendte musicalhits fra "Sound of Music" og "West Side Story" til "Chess" og "Sweeney Todd". Men Peter Jöback tager sig heldigvis også tid til at synge sange fra sjældent sete værker som "Anyone Can Whistle", "City of Angels", "Funny Girl" og "Follies".

Med sig på scenen har han hele tre af de musical-stjerner, han har samarbejdet med internationalt, og han giver dem generøst plads, uden at de nogensinde kommer til at overstråle hans egen indsats.

Og med selveste Stockholm Sinfonietta i ryggen bliver
forestillingen ikke bare en demonstration af hvad Peter Jöback og co. kan, men i ligeså høj grad et storslået bevis på
hvad musicalgenren kan.

For der er langt fra den stilfærdige dybtfølte "Guldet blev til sand" og såkaldte torch-songs (fakkel-sange!) som "Climb Every Mountain" og "You’ll Never Walk Alone" til det gedigne rocknummer "Gethsemane" fra "Jesus Christ Superstar og det svingende "Luck be a Lady" fra "Guys and Dolls"

Herhjemme har vi også musical-stjerner, der kan synge et udvalg af disse sange, men ingen der kan synge dem alle, som de skal synges. Det kan Peter Jöback.

Så der var god grund til at Malmø Arena rungede af bifald
ved Peter Jöback tilbagevenden, og finalen i det europæiske
melodi grand prix samme sted ligner allerede et antiklimaks.

Tilbage er kun spørgsmålet: Hvornår kommer du igen til Danmark , Peter ?