KEEP THE LIGHTS ON

★★★★☆☆

Thure Lindhardt føjer med Ira Sachs KEEP THE LIGHTS ON endnu en fin præstation til den internationale filmkarriere, der i kvalitet overstråler hans mere berømte landsmand Mads Mikkelsens udenlandske filmpræstationer. Filmen har et forfriskende moderne perspektiv på et homoseksuelt forhold, og trods en smule ujævnhed på manuskriptplan forfalder den ikke til banale klicheer.

Vi møder i USA en ung udenlandsdansker, der kaster sin kærlighed på en yngre fyr. Men forholdet er ikke uproblematisk, da stofmisbrug og monogami ikke falder naturligt for dem begge. Der eksperimenteres både med åbent forhold og flere partnere, men ikke uden omkostninger for dem begge.

KEEP THE LIGHTS ON fremstår som en hudløs skildring af den hårde pris, man nogen gange må betale for kærligheden. Der spilles med stor sårbarhed – ikke mindst af Thure Lindhardt. I en mindre rolle får man i tilgift Paprika Steen i vanlig rapkæftet stil.

KEEP THE LIGHT ON lægger ikke fingrene imellem – heller ikke på det erotiske område. Men dens ligefremhed er også blandt dens største kvaliteter, en tiltrængt fornyelse, der fortjent blev belønnet med en Teddy-pris på filmfestivalen i Berlin.