SCALA-MINDER

★★★★★☆

Revymuseet præsenterer på Riddersalen forestillingen SCALA-MINDER, hvor vi via Det Ny Tonefilmsorkester kommer på en lille rejse tilbage i tiden i anledningen af Scala-revyernes 100-års dag. At jubilæet andet steds bliver markeret med nedrivning af den nye Scala-bygning til fordel for et parkeringshus, gør ikke SCALA-MINDER mindre relevant.

Antallet af skønne viser, der udsprang fra Scala-revyerne i perioden 1912-30, synes endeløst og selv idag kan i al fald et ældre publikum nynne med på såvel "Èn er for lille og én er for stor" som "Du gamle måne". Og selvom ikke alle musikerne i Det Ny Tonefilmsorkester synes lige fremragende, så går de til makronerne med en spillelyst, der virker smittende.

Deres veloplagte konferencier samt fire solister, der kender både diktionen og sangstilen fra perioden, bidrager til løjerne og så er det indlagt en række festlige detaljer til hvert nummer, således at selv "Hansa-sangen" om et idag lykkeligt glemt luftskib bliver nærværende. De halvfrække "Sikke han kan – og saa saa længe" og "Guldbarren" går rent ind også hos det aldrende publikum, og man mærker på bifaldet, at forestillingens tone og publikums forventninger denne gang er gået hånd i hånd.