FAR

★★★★☆☆

Anders W. Berthelsen synes mere end nogen anden skuespiller at være synonym med den almindelige danske mand, så derfor virker det oplagt – næsten lidt for oplagt – at han skal spille en yderst genkendelig far. Teksten af en fordanskning af Bjarni Haukur Thorssons tekst oversat af stand-up’eren Carsten Bang, og FAR virker da også først og fremmest som et stand-up show om faderrollen henholdsvis før og efter fødslen.

Anders W. Berthelsen kan sagtens få publikum til at grine, men stand-up komiker er han altså ikke, selvom han formår at spille sig til det meste. Instruktøren Niclas Bendixen får ham også godt rundt på scenen ligesom Karen Reinbacher leger skægt med de lysende byggeklodser i sin scenografi. Men tekstmaterialet forbliver altså lidt for ordinært, og udfordrer ikke Anders W. Berthelsens talent, selvom stand-up formen i sig selv må være en udfordring.

FAR kan udfra en økonomiske betragtning vise sig at være en god ide som turne-forestilling, men rent kunstnerisk bringer den ikke Anders W. Berthelsen videre i en karriere, der ellers skriger på fornyelse.