TONY BENNETT i Tivolis koncertsal

★★★★☆☆

Tony Bennett regnes med rette blandt de sidste af de store croonere. Ikke siden Liza Minnelli gæstede Danmark med et brag af en koncert, har Tivolis Koncertsal haft besøg af en af de helt store stjerner fra den amerikanske underholdningsindustri. Men den nu 85-årige Tony Bennett gik foreståeligt nok mere forsigtig til værks, og selve sceneshowet begrænsede til en snurretur omkring sig selv samt et par kække bosa nova-trin.

Med sig havde Tony Bennett en lille håndfuld musikkere, der på nænsom vis støttede Bennett. Efter en spæd start, hvor Bennett måtte konkurrere med støjende kontrolører og andre lydproblemer fandt han roen til at synge “The Way You Look Tonight”, så selv Fred Astaire, der sang originaludgaven i Swing Time (en af Ginger Rogers-filmene) kunne være tilfreds. For det var i de stille ballader, at Tony Bennett denne aften viste sit særlige talent for ikke bare at synge en sang, men i lige så høj grad fortælle en historie.

Mellemlejet gav ham størst problemer, som i Oscar-vinderen “The Shadow of Your Smile” (skrevet med henblik på Elizabeth Taylor til filmen Du Skal Ikke Begære), men han klarede de høje toner i “Maybe This Time” (fra musicalen Cabaret) med overraskende klar røst. Den sang får unægteligt en ekstra dimention, når den synges af en 85-årig! Lady Gaga fik en sidste hilsen med “The Good Life”, men det var Charles Chaplins “Smile”, der blev et af koncertens utvetydige højdepunkter. Bennett fortalte benovet om, at han i sin tid fik et brev fra den gamle Chaplin, som takkede ham for indspilningen. Selvom koncerten ifølge personalet var sat til at vare ca. 2 timer, takkede Tony Bennett af efter ca. 5 kvarter.

Det ville være en fornærmelse overfor hans karriere at hævde, at han var still going strong, men et beskedent hyggeligt nostalgisk møde med en myte, der stadig glimtvis kan betage, er heller ikke at forkaste.