THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL

★★★★★☆

Timingen er perfekt. For åh hvor man dog trænger til en solrig tur til Indien i udsøgt selskab. Så selvom hotellet ikke lever op til alle gæsternes forventning, så giver filmen fuld valuta for pengene.

I løbet af de ca. 2 timer filmen varer, kommer vi ikke blot til at holde af Indien, men bliver også introduceret til en række komplekse karaktere vakt til live af Englands største skuespillere. For det er hvad Judi Dench og Maggie Smith med rette kan betegnes – også efter filmen. Dench er enken, der for første gang skal forsøge at stå på egne ben i et fremmed land. Og Maggie Smith er den belastende racist, der heldigvis bliver klogere på fremmede kulturer.

De to Dame’s suppleres eminent af Tom bl.a. Tom Wilkinson, Ronald Pickup, Bill Nighy og Penelope Wilton (ironisk nok Maggie Smiths rival i den mesterlige TV-serie "Downton Abbey"). THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL byder også på et glædeligt gensyn med stjernen fra "Slumdog Millionaire", Dev Patel, i rollen som hotellets unge manager.

Man skal ikke forvente stor filmkunst, men samtidig forekommer det også helt forkert blot afvise filmen som en ligegyldig pensionistfilm. Dertil er spillet, karaktererne og det generelle niveau for højt. Så giv dig selv en lille ferie i biografen, du vil ikke fortryde det.